Интензивно е движението на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия, Гърция и Турция

Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП "Илинден", като алтернатива на ГКПП "Кулата"

ГКПП Промахон-Кулата
ГКПП Промахон-Кулата Източник: Zonanews

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия, Гърция и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Кардам", "Никопол", "Оряхово" и "Дуранкулак" на изход за товарни автомобили.

 

Поради извършван

ГКПП
ГКПП "Дуранкулак" Източник: МВР


ето на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба.

 

Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

 

Всеки петък от 16:00 до 22:00 часа румънските власти не пропускат товарни автомобили през ГКПП "Дуранкулак" в двете посоки; в събота, неделя, предпразничен и празничен ден ограничението е от 6:00 до 22:00 часа.

 

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" на изход от леки автомобили. Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от "Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване.

 

Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП "Илинден", като алтернатива на ГКПП "Кулата". Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП "Златоград", като алтернатива на ГКПП "Маказа". За курорти в района на Алексантропулис се препоръчва да се преминава през ГКПП "Капитан Петко войвода".

 

През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

 

На границата със Сърбия движението е интензивно на ГКПП "Калотина" на вход от леки автомобили.

 

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" на вход от леки автомобили.

 

На границата с Република Северна Македония движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Още от "България"

МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание т

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, заявяват от МВнР

Прочетете повече прочетете повече

Българска ученичка спечели европейския конкурс за млади учени, поканиха я на Нобеловата седмица

Александра Петкова от Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" получи и наградата на Стокхолмският младежки научен семинар

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени