Каролев се възстановява, но все още е в реанимацията на "Пирогов"

Икономистът остава на апаратна вентилация

Владимир Каролев
Владимир Каролев Източник: НДСВ

Близо 2 месеца след инцидента в Пирин икономистът Владимир Каролев продължава да е в реанимацията на "Пирогов", съобщава "24 часа" като се позовава на информация от най-голямата спешна болница у нас. Именно там Каролев беше транспортиран за лечение. Травмите, които е поучил при падането, са преодолени от медиците. Той се възстановява. Но още има нужда от реанимационно лечение и е на апаратна вентилация.

 

Припомняме, че икономистът Владимир Каролев беше открит в Пирин на 9 срещу 10 май през нощта в безсъзнание. За последно Каролев пуска в социалните мрежи видео от връх Тодорка на 9 май, където по-късно през деня следите му се губят. Сигнал за липсата му подават негови приятели, а акцията по издирването му в Пирин продължи 12 часа, като една от участващите групи го откри в 00:40 ч. Той не е бил в съзнание, изнесен е на ръце и в 4:30 часа е предаден на Спешна помощ.

 

Каролев се е наранил след падане от около 400 метра на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясниха, че откриването му е било чист късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал. Спешните екипи откараха икономиста в болницата в Разлог. Заради сериозността на  травмите, които бе получил - тежка черепно-мозъчна, гръдна и травма на глезена, по спешност бе откаран в "Пирогов".


Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени