Кирил Добрев: Обзалагам се, че на следващите избори "Възраждане" ще изпревари БСП

Осъждам действията на Русия, добави той

Кирил Добрев
Кирил Добрев Източник: БГНЕС

Обзалагам се, че на следващите избори "Възраждане" ще изпревари БСП с нейния електорат. Ние загубихме харизмата – тези които могат да победят ГЕРБ, видя се обаче, че други от Харвард могат да победят ГЕРБ. БСП е изпразнена в момента от съдържание. Нищо ново не е предложено за бизнеса от БСП. Това заяви в ефира на bTV Кирил Добрев. 

Мен не може да ме изключи някой, който не ме е приел, аз съм с една година наказание и ще се върна в партията през декември, там където е Корнелия Нинова и Калоян Методиев, добави той.

 

В края на миналата година Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от партията. Някои от мотивите за неговото отстраняването тогава бяха "открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и създаване на организация за тяхното проваляне", както и "недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията".

 

"Много ми липсва партийния живот. Това бяха последните 30 г. от живота ми. Още като ме изключиха знаех защо го правят, за да може да има някакво спокойствие в редиците на БСП. На БСП и предстоеше участие във властта, сега то се реализира. На това ръководство не му беше необходимо критика отвътре. В момента тя е сведена до минимум", заяви той. 

 

На въпрос как изглежда в неговите очи четворната коалиция, Добрев призна, че "в началото на кампанията (на "Продължаваме промяната" за парламентарните избори, бел. ред.) леко се поувлякох, защото ентусиазмът, който струеше от страна на Петков и Асенов, бе такъв младежки, как ще направим "А" отборът на страната, всички сме един екип, звучеше страхотно".

 

И добави:
"Това са две вселени. Правителството казва, че всичко е добре и цветущо, а когато отидем при хората и бизнеса те се притесняват от високите цени. Това е изключително пагубно.  Този младежки хъс, който струеше  от устата на Василев и Петков по време на камапанията го няма".

 

Според него няколко месеца по-късно виждаме, че министрите не са просто "А" отбор, а феодали с феодални владения. "Дори започнаха да се карат помежду си, а премиерът излизаше да ги разтървава. Факт е, че за тези 100 дни най-много върви кадровата реформа – едни партийни кадри бяха сменени с други", добави Добрев.

 

"В обществото остана усещането  на непрофесионалност. Самият факт, че са минали 100 дни и чакаме избори – явно нещо не върви. Докато има пари коалицията ще върви. Трябва да има пари за пътища, земеделие, оръжие, батерии. Когато свършат парите, на някои няма да им издържат нервите", прогнозира той.

 

Добрев коментира, че ако военната помощ за Украйна не мине в парламента, ДБ ще напусне. "ИТН ще напусне, ако не мине Македония. БСП обаче ще стои в парламента и в министерските си кресла, дори когато премиерът си подаде оставката. БСП няма партньор по темата Украйна и ще я сгънат много бързо, за Македония си има партньорче и там минава", заяви той. 

 

Гледах пресконференцията на ГЕРБ и разбрах, че изпратен парламентарен  въпрос до вицепремиера – и БГ само за три месеца е увеличила три пъти и половина  износа на оръжие. Над 300 млн  оръжие за европейски държави. Ние изнасяме оръжие за Полша, Чехия, Румъния, снабдяваме с оръжие Германия и Испания. И оказва се, че "нито един патрон български няма да стигне до Украйна", това е лицемерието. Ние сме член на НАТО и внасяме вноски, затова трябва да излезем и честно да кажем", подчерта бившият зам.-председател на БСП.  
 
Електората на БСП  е определено русофилски. Аз също обаче осъждам действията на Русия, но осъждам и украинските войници, които избиха толкова много хора през 2014 г. Затова лидерът на една партия трябва да обясни авторитетно пред електората, че това не е редно, което прави Русия, препоръча Кирил Добрев. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени