Корнелия Нинова прави "чегъртане" на "изчегъртването"

Според МИ се прави промяна в разпределението на функциите между членовете вътре в Борда на директорите

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС

Сменят директора на Държавната консолидационна компания (ДКК). Това се разбира от документи, внесени в Търговския регистър. Основната промяна е "изчегъртването" на изпълнителния директор Михаил Кумчев, който беше назначен само преди около месец. Кумчев остава в петчленния Съвет на директорите (СД) но излиза от тройката която представлява дружеството, в системата на което са компании като "Кинтекс", "ВМЗ Сопот", "Ел Би Булгарикум" и др.

 

На негово място с решение на Съвета на директорите е избрана Смиляна Николова Нитова-Кръстева, която до този момент също е била част от борда. По време на заседанието Кумчев не присъства по уважителни причини. Повишен е Ивайло Лилов, който от обикновен член на борда става заедно със Нитова-Кръстева и Таня Митова представител на ДКК Промените все още не са вписани от Търговския регистър, тъй като не е представена декларация от Ивайло Лилов, че не заема позиции на трудов договор в компанията.

 

От Министерството на икономиката съобщиха, че не се сменя ръководството на Държавната консолидационна компания. "Съставът му е същият. Прави се промяна в разпределението на функциите между членовете вътре в Борда на директорите. Членът на Съвета на директорите с представителни функции става изпълнителен директор, а изпълнителният директор остава само член на съвета".

 

Припомняме, още преди месец бившата скандална РМД приватизаторка Корнелия Нинова обяви, че целта им е промяна. В началото на декември 2021 г. прокуратурата предаде ДКК на Антикорупционната комисия. Дни преди това от ДКК беше отстранен директора Ваня Караганева.
 

Още от "България"

23 танцови клубове, школи и състави взеха участие в Четвъртия национален фолклорен фестивал "Хорцѐто на Дефилето" в Мезд

Кулминациите на фолклорния празник беше надиграването с ръченица - шопска, тракийска и добруджанска, в което се включиха танцови двойки от различни формации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени