Майор Валентин Терзиев е пилотът на падналия край Шабла МиГ-29

Терзиев е изпълнявал задача по отстрел на светеща парашутна мишена

Майор Валентин Терзиев (вдясно)
Майор Валентин Терзиев (вдясно) Източник: МО

47-годишният майор Валентин Терзиев е пилотът на изчезналия над Черно море изтребител МиГ-29. Той е сред най-опитните асове в авиобазата в Граф Игнатиево по летателни часове, пише "Марица", позовавайки се на колеги на пилота. Управляваният от него самолет падна в открито море край Шабла по време на учение.

 

Терзиев е изпълнявал задача по отстрел на светеща парашутна мишена, което според колегите му не е била трудна задача за него. Те не вярват, че причината за инцидента може да е пилотска грешка, което е една от версиите. 

Майорът е участвал в съвместно учение със сръбските ВВС край Шабла, което е започнало на 7 юни и е трябвало да продължи до 11 юни.

 

Още от "България"

В Русе Благодатният огън ще дойде от Румъния

Тъй като няма да има делегация на Българската православна църква в Йерусалим, ние ще използваме близостта си с Румънската църква, каза Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум

Прочетете повече прочетете повече

Диана Русинова: "Нововъведенията", натресени на софиянци, са отречени, незаконосъобразни и твърде опасни

Освен всичко обаче, се оказва, че "новото" и "модерно" решение директно нарушава и изискванията въведени чрез Приложение № 9 към чл. 67 на Наредба № РД-02-20-2

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени