"Мутрите" на Манолова и ПП с жалба до ВАС срещу решението на ЦИК за броене на разписки

По-рано днес Мартин Димитров от ДБ обяви, че и те ще атакуват решението на Комисията в съда

Машинно гласуване
Машинно гласуване Източник: БНТ

ИБНИ и ПП "Продължаваме промяната" са подали жалба срещу решението на ЦИК  да се броят разписките от машините на предстоящите на 14 ноември избори. Те са внесли документа до Върховния административен съд - днес. Това става ясно от публикация в профила във Фейсбук на Николай Хаджигенов.

 

Жалбата на ИБНИ и ПП
Жалбата на ИБНИ и ПП "ПП" Източник: Facebook

По-рано днес Мартин Димитров от ДБ обяви, че и те ще атакуват решението на Комисията в съда.

 

Лидерът на ГЕРБ поздрави преди дни ЦИК за решението да се броят контролните разписки. Същата позиция заеха и лидерът на ДПС, както и на Воля. Според Веселин Марешки трябва да има паралелно броене на контролните разписки, които излизат от машините, защото иначе целият процес може да бъде поставен под съмнение.

 

В ЦИК решението беше подкрепено също от представителите на ИТН и БСП. Единствено против беше единият представител на ДБ, а другият - Цветозар Томов - отсъстваше, но на другия ден заяви, че също е против. 

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени