Над 50 адреса претърсени по акцията срещу руските шпиони, Гешев с първи коментар

Задържани са няколко души, които са българи. Сред тях има и служители от държавната администрация, вкл. секретна служба

Руското посолство в София
Руското посолство в София Източник: БГНЕС

Акцията на прокуратурата, ДАНС и МВР по разследването за изнасяне на държавни тайни към Русия продължава и в момента, научи Zonanews. Вчера и днес съдът е издал над 50 разпореждания за претърсване и изземване на различни адреси в София, включително и в институции. Задържани са няколко души, които са българи. Сред тях има и служители от държавната администрация, вкл. секретна военна служба (Служба военно разузнаване).

 

Арестувани са и двама военнослужещи от Министерството на отбраната за 72 часа, съобщиха от Министерството на отбраната. Това е станало с постановление на наблюдаващ прокурор от Военно-окръжна прокуратура - София. Те са заподозрени за изнасяне на класифицирана информация в полза на чужда държава. Разпитват се както заподозрени за изнасяне на класифицирана информация, така и свидетели.

 

Вчера в София имаше акция по изходите на града в южна и западна посока. Тя е била заради един от задържаните, който е успял да избяга от района на Съдебната палата и се е наложило да го търсят. В 12 ч. днес от Военната прокуратура ще обявят подробности за разследването.

Главният прокурор Иван Гешев направи първи коментар за акцията срещу руските шпиони. "Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!$. Този цитат на великия генерал Иван Колев Гешев е публикувал в профила си в Twitter.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени