Неделя е крайният срок изгонените руски дипломати да напуснат България

Руският посланик Митрофанова си позволи безпрецедентно нагло поведение

Посолство на РФ (Русия) в София, руско посолство в София
Посолство на РФ (Русия) в София, руско посолство в София Източник: Zonanews

Остават около 24 часа до крайния срок, поставен на изгонените руски дипломати, да напуснат страната ни. В сряда премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че 70 служители на руската мисия трябва да напуснат държавата. Причината е информация на ДАНС, че работят за руските тайни служби.

 

Това доведе до напрежение между София и Москва, а руският посланик Митрофанова си позволи безпрецедентно нагло поведение, като даде ултиматум на българските власти решението да бъде отменено. В противен случай, тя щяла да предложи на военнопрестъпника Владимир Путин мисията у нас да бъде закрита. Срокът на скандалния ултиматум изтече в петък. Все още обаче няма решение от страна на Москва.

 

В неделя изгонените руски дипломати трябва да напуснат страната ни, заедно с членовете на семействата си. Това са общо около 200 души.

 

По-рано днес министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков заяви, че поведението на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова е недопустимо за дипломат и тя също е трябвало да бъде изгонена.

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени