Ново двадесет: ПП-ДБ иска да реализира втория мандат с премиер от ГЕРБ-СДС

Това заяви от парламентарната трибуна Атанас Атанасов

Атанас Атанасов, ПП-ДБ
Атанас Атанасов, ПП-ДБ Източник: Zonanews

"Продължаваме промяната – Демократична България" са готови да реализират втория мандат като общ с ГЕРБ-СДС. Това обяви ген. Атанас Атанасов от трибуната на Народното събрание, цитиран от bTV. 

 

"Облачен ден за българската демокрация. Дали слънцето ще пробие зависи от тази зала. Иначе ще последва градушка", каза Атанасов и потвърди готовността на ПП-ДБ общо реализиране на мандата.

 

"Национален с ГЕРБ-СДС. Премиер - взаимноприемлива кандидатира, излъчена от ГЕРБ-СДС. Запазване на сегашната структура на Министерски съвет. Това не е покана за преговори, това е предложение с израз на готовност да изпълним ангажиментите, които публично поехме преди 9 месеца", каза Атанасов.

 

Изказването на Атанасов беше последвано от бурни аплодисменти, но в подигравателен аспект. "Вие да се молите, а вашите колеги от ГЕРБ-СДС да се смеят. Единственото, което може да Ви осигури втори мандат е да предложите Борисов за премиер. Наистина Ви съжалявам", обърна се зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски към Атанас Атанасов и декларацията на ПП-ДБ.

 

"Това самоунижение на парламентарната ви група, на избирателите ви не съм вярвал, че ще видя", каза Свиленски.

 

"В политиката най-важното нещо е да си спазваш думата”, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков от парламентарната трибуна.

 

"Вие не разбирате ли, че в политиката, както и в живота, важното е да си спазиш думата. Всяко действие да го правиш от чувство за дълг. Няма да влизам в преговорни процеси. Има едно споразумение, което изисква реформа на съдебната система не на хартия. Всичко е сложено в споразумението, в което има прозрачен процес. В това споразумение е темата за службите, които 30 години не работят за българските граждани. Ако регулаторите, съдебната система и службите не бъдат оправени, не сме постигнали европейска държава. Преди 9 месеца говорихме за 18 месеца управление. Трябва да си спазвате думата", обърна се Кирил Петков към ГЕРБ-СДС.

 

"Имаме ли воля да направим крачка напред или ще гледаме цирковете на ИТН, предателствата на "Възраждане", попита Петков.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени