Парламентът единодушно реши страната ни да дари ваксини на РС Македония

Oва взаимно изключващи се проекта на бюджета на ДОО бяха предложени вчера

Народно събрание
Народно събрание Източник: Zonanews

В Народното събрание продължава работата на депутатите върху актуализацията на бюджета. Освен бюджета на ДОО, днес трябва да бъде приет и бюджетът на НЗОК, а следобед бюджетната комисия започва да разглежда план сметката на т.нар. голям бюджет.

 

Два взаимно изключващи се проекта на бюджета на ДОО бяха предложени вчера - единият на ДПС, подкрепен от ГЕРБ и БСП, предвиждащ добавка от 120 лв за пенсионерите за последните три месеца на годината, без преизчисляване на пенсиите. Другият проект, подкрепен от бюджетната комисия е повишение на минималната пенсия от 300 на 370 лв и на максималната от 1440 на 1500 лв.

 

Депутатите единодушно решиха страната ни да дари ваксини "Пфайзер" на Република Северна Македония. Ратификацията на споразумението мина на първо и на второ четене. Споразумението е тристранното между Република България и Република Северна Македония и Пфайзер/Бионтех.

 

С това спразумение страната ни ще дари 51 480 дози от ваксината на югозападната ни съседка. На първо четене минаха други две ратификации. Тази за дарение на ваксини от "АстраЗенека" на Босна и Херцеговина и това за препродажба на ваксини на "Модерна" на Кралство Норвегия.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени