По предложение на Борисов и Пеевски: Депутатите увеличават охраната по границите

МВР ще пази бежанските центрове, реши още парламентът

Пленарна зала на НС
Пленарна зала на НС Източник: Zonanews

Депутатите приеха да бъде увеличена щатната численост на служителите на МВР за нуждите на контрола по границата при засилен миграционен натиск. 

 

Възможността е записана в приетите на второ четене промени в Закона за администрацията в Народното събрание (НС). Вносители на предложението са председателите на ПГ на ГЕРБ-СДС и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски и депутати от двете формации.

 

В мотивите на вносителите е записано, че с увеличаване на щатните бройки ще отпадне необходимостта от командироване на полицейски служители от други структури на МВР и Главна дирекция "Гранична полиция" ще може самостоятелно да охранява границите с подготвени полицейски органи.

В средата на март министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви на заседание на УС на НСОРБ, че промените в този закон отварят възможността за назначаване на още 1264 гранични полицаи, като така държавната граница ще бъде изцяло покрита.

 

В момента народните представители обсъждат на второ четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Точката беше включена извънредно в дневния им ред.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени