Подполковник Александър Красий е обявеният за персона нон грата помощник военен аташе

Той е пристигнал в България в началото на 2021 г., трябва да напусне България до 5 май

Помощник военният аташе Александър Красий
Помощник военният аташе Александър Красий Източник: Rusofili.bg

Подполковник Александър Красий е обявеният за персона нон грата помощник военен аташе на Руската федерация в България. Това научи Zonanews.bg от свои източници. Подп. Красий е пристигнал в началото на тази година и вече трябва да си ходи - крайният срок за това е 5 май. Чемодан, вокзал, Москва - това е пътят на всеки руски дипломат, който шпионства в страната ни. Добре е вече да са го научили оперативниците от ГРУ и СВР на РФ. 

 

Подполковник Александър Красий беше обявен от българското МВнР за персона нон грата на 29 април т.г., а външният министър в оставка привика посланика на РФ Елеонора Митрофанова на "задълбочен и сериозен разговор". Захариева е поискала от Митрофанова руските дипломати да прекратят извършването на действия, несъвместими с Виенската конвенция за дипломатическите отношения. 

Още от "България"

Премиерът Борисов: Бюджетът е на излишък от над 115 млн. лв. за първите четири месеца на годината, икономиката работи

През първото тримесечие на настоящата година  са задържани близо 16 милиона къса нелегални цигари, което е почти колкото  задържаното количество през цялата 2020 г.

Прочетете повече прочетете повече

Резултатите на България за справяне с COVID-19 са изключително добри, а ваксинацията протича при голям интерес

В понеделник пристигат нови над 270 000 ваксини, зелените коридори да продължават да действат като се изпълняват и ваксинационните фази, разпореди министър-председателят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени