Премиерът Бойко Борисов: Получаваме допълнително още над 1,2 милиона ваксини

Премиерът честити и новороденият внук на проф. Венцислав Мутафчийски

Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов Източник: МС

"След изключителна работа на хората от екипа за преговори, след всичко това, което през последните дни направихме, разбира се, благодарността, която винаги съм изказвал - на Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел, но в случая и на председателя в момента на Европейския съвет Антонио Коща, с него няколко пъти говорихме вчера и съобщихме радостната вест. Това е радостна вест за цяла Еврапо, защото тя показва европейска солидарност и показва, че държавите членки могат да се отказват в полза на една или друга държава като европейска солидарност, за да минем 50-те процента от ваксинацията. Затова благодаря и на моите приятели в Австрия, на Себастиан Курц, на моите колеги, с които толкова много, часове наред... 1 259 728  допълнителни дози ваксини за България за април, май и юни. Вчера сме поставили 16 хил. дози". Това обяви във видеоизявление преди минути на своята фейсбук страница премиерът Бойко Борисов. 


"Ако имахме държавен глава, вместо кандидат за президент, и изборите бяха една седмица по-нататък, щеше да е много по-спокойно, виждате, че пикът на вълната вече е надолу. Но ако броят на заразените беше равен на броя на оздравелите, щеше да е много по-спокойно, нямаше да се налага в такава екстремна ситуация да подготвяме и машинното гласуване, и всички тези мерки и да се бърза така", казва още в своето видеообръщение министър-председателят. 

 

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени