Протест срещу хунтата блокира София: Пътни строители стовариха тежка техника на жълтите павета

В протеста участват над 3000 работници, служители и собственици на пътностроителни фирми

Протест на пътностроителните фирми
Протест на пътностроителните фирми Източник: БГНЕС

Четвърти национален протест на пътните строители се провежда в центъра на София, по бул. "Цар Освободител" в отсечката между бул. Княз Ал. Дондуков" и ул. "Г. С. Раковски" и пред Министерския съвет. Целият район е блокиран. Тежкотоварни камиони на пътностроителните фирми, които протестират пред сградата на правителството блокираха движението по булевард "Цар Освободител" в отсечката от улица "Георги Раковски" до района на сградата на президентската администрация.

 

В протеста участват над 3000 работници, служители и собственици на пътностроителни фирми. Засилено е полицейското присъствие. Образували са се задръствания, има проблеми с придвижването. Строителите от Българската браншова камара "Пътища" протестират с настояване да им бъде изплатено дължимото за извършените ремонти. Искат и оставката на министъра на регионалното развитие Виолета Комитова.


От МВР предупредили собствениците на камиони и тежка техника, че ще бъдат глобени. 

Протест на пътностроителните фирми
Протест на пътностроителните фирми Източник: БТА

Около 8,40 часа пътните строители блокираха и движението по бул. "Дондуков", така че към 9 часа около триъгълника на властта не може да се преминава с автомобили, осигурено е движението само на трамвайните линии, които тръгват от района на протеста.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени