Радев злобее безсилно: Борисов е нихилист

По думите му критериите за оценка на министри са странни

Румен Радев
Румен Радев Източник: Facebook

Критериите за оценка на министри са странни. Някои от лидерите в коалицията искат военният министър Тодор Тагарев да освободи поста, защото не прави достатъчно за Украйна. За мен това е някак си висша форма на нихилизъм. Кога ще се запитат какво прави за сигурността на България и дали го харесват от Българската армия? Искам да видя министър, който ще работи за развитието на армията ни. Това заяви Румен Радев от Анталия, където участва в дипломатически форум.

 

"Поканих президента Ердоган да посети страната, надявам се да дойде още през тази година. Зависи дали ще имаме устойчиво правителство, защото такава визита трябва да бъде подготвена много сериозно с нови и актуализирани меморандуми и голям бизнес форум. Също и разкриване на много нови възможности за сътрудничество", заяви Радев. И допълни, че има повишен икономически риск при природния газ.

 

Радев и турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещнаха в рамките на Дипломатическия форум и обсъдиха последните събития, свързани с руско-украинската война и израелско-палестинския конфликт.

 

"Визията, която набелязахме за задълбочаване на търговския обмен и сътрудничество, остава приоритет и за двете страни. Колкото и изострени да са противоречията и конфликтите в региона, разрешаването им става само чрез дипломация. Настояваме за балансирано използване на всички средства за възстановяване на диалога. Не можем да вземаме решения, които могат да доведат до разрастване на сблъсъка в Украйна. Стигнем ли до ядрено оръжие, нещата вече губят смисъл", смята президентът.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени