Руското посолство в София злорадства след отстраняването на шефа на ДАР

Очевидно е, че Атанас Атанасов е бил трън в петата на руските шпиони, намиращи се на дипломатическо прикритие в същото посолство

Руското посолство в София
Руското посолство в София Източник: БГНЕС
Посолството на Русия в София си позволи безобразен коментар по отношение на един доблестен и смел български разузнавач. На фейсбук страницата му беше публикуван текст, който единствено доказва, че Атанас Атанасов, отстраненият доскорошен директор на Държавна агенция "Разузнаване", е бил прав в коментарите си, че зад отстраняването му стои дългата ръка на Кремъл. Нещо повече - Атанасов директно обвини с това свое заявление Румен Радев като московско прокси в България. На най-високо ниво! 
 
Враговете на отечеството ни злорадстват, защото техният проект, инсталиран на върха на държавата, директно работи за руските интереси при това с дяволска ефективност. Парадоксално, но върши това с представящи се за проатлантически и десни, но на практика криптокомунистически и криптопроруски формации като "Демократична България". 
 
Ето и коментара на руското посолство без редакторска намеса:
За пореден път ставаме свидетели на забавно поведение на загубили постове си български длъжностни лица, които обясняват своите оставки с нищо друго освен коварни интриги на «дългата ръка на Кремъл». Уважаеми господа, за какви ги мислете гражданите на България ако смятате, че в тези плоски клишета някой все още би могъл да повярва? Ако сте склонни да обвинявате в несполуките си руски спецслужби, удивително е как с толкова несериозен и непрофесионален подход изобщо успяхте да работите в такива важни за държава ведомства.
Що се отнася до вашата уж «успешна борба с руски шпиони», която съществува само в болните ви фантазии и безсъдържателни изявления в медии и се свежда към изгонване на дипломати от София и Москва, тук по-скоро става дума за героическата борба срещу здрав смисъл, в която еднозначно печелите.
Напомняме, че Русия е отговорен, равноправен и конструктивен партньор, който не се занимава с груба намеса във вътрешните работи и с прокарване на своите интереси с помощ на съмнителни санкции. Стигаме до извода, че някои просто нямат смелост да признаят, че всички тези антируски нелепици не принасят на България нищо добро.


Още от "България"

Последни новини

Най-четени