С военен ритуал в последния му път бе изпратен пилотът Валентин Терзиев

Със заповед на министър на отбраната летецът е повишен посмъртно в звание "подполковник" и награден с орден "Свети Георги"

Подп. Валентин Терзиев
Подп. Валентин Терзиев Източник: МО

С военен ритуал в авиобаза "Граф Игнатиево" бе отдадена последна почит към майор Валентин Терзиев - пилота на изтребител МиГ-29, който загина на 9 юни, изпълнявайки полет над морето край Шабла, съобщиха от Министерство на отбраната.

 

Да се простят с един от най-добрите ни пилоти в авиобазата дойдоха президентът на България Румен Радев, министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, висши военни, колеги, близки на пилота. Те изразиха своята признателност към отговорната и професионална служба, към неговата всеотдайност и любов към Родината, към волята му да преодолява рисковете в професията на военния пилот.

 

Последна почит към своя колега отдадоха и военнослужещите и цивилните служители от всички авиобази в състава на Военновъздушните сили. Те се сбогуваха с Валентин Терзиев - техен приятел и брат, който и в последния си тренировъчен полет изпълни отговорно и професионално задачите по защита на неприкосновеността на въздушното пространство на България.

 

Със заповед на министъра на отбраната майор Терзиев е повишен посмъртно в звание "подполковник" и награден с орден "Свети Георги" за офицери Първа степен. Следобяд летецът ще бъде изпратен в последния си земен път от семейството с църковен ритуал в Асеновград. На траурната церемония ще присъстват само най-близките на 47-годишния Валентин Терзиев. 

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени