След скандал НС прие оставката на Александър Тодоров, предложен за шеф на тотото

От ГЕРБ-СДС поискаха прокуратурата да се самосезира и да провери дали той е попълнил декларация с невярно съдържание

Александър Тодоров
Александър Тодоров Източник: Bulgaria ON AIR

Народното събрание прие оставката на народния представител Александър Тодоров от "Има такъв народ" (ИТН) със 144 гласа "за", без "против" и един - "въздържал се". Именно той е предложението на спортния министър Радостин Василев за поста изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор.

 

Дебатът по депозираната молба за освобождаването му продължи близо два часа. Във фокуса на разискванията бе подадената от Тодоров декларация за конфликт на интереси. Народното събрание прие оставката на народния представител Александър Тодоров от "Има такъв народ" (ИТН) със 144 гласа "за", без "против" и един - "въздържал се". Именно той е предложението на спортния министър Радостин Василев за поста изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор.

 

Дебатът по депозираната молба за освобождаването му продължи близо два часа. Във фокуса на разискванията бе подадената от Тодоров декларация за конфликт на интереси. В началото на разискванията Дани Каназирева (ГЕРБ-СДС) каза, че се е превърнало в редовна практика да се подписват декларации с невярно съдържание.

 

"Ние няма да подкрепим тази точка, защото, въпреки че ежедневно слушаме за промяна, която уж трябваше да настъпи в България, ставаме свидетели, че тази промяна е в посока ежедневно да се нарушават правилата от властимащите, за да заемат висши държавни длъжности, като за пореден път имаме погазване и на Конституцията, и на законите в България", коментира Каназирева.

 

Александър Тодоров заяви, че гарантира, че нарушение на закона няма. Той припомни, че избирането му се конституира от вписването му в Търговския регистър. А Хамид Хамид коментира, че с една невярна декларация днес те правят директор на тотото, а утре – министър-председател на България.

 

"О, чудо, ГЕРБ и ДПС цитират Конституцията от трибуната на Народното събрание", възкликна от трибуната Искрен Митев от "Продължаваме промяната".

Още от "България"

Последни новини

Най-четени