Стефан Янев: За съжаление, надеждите за намирането на пилота не са големи

Изпълнявал е задача по светеща цел – стандартна процедура е, нещо се е объркало и се е наложила допълнителна маневра, разкри служебният премиер

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: DC News
Служебният министър-председател Стефан Янев даде подробности за инцидента с падналия изтребител в Черно море. "За съжаление, надеждите за намирането на пилота не са големи – колкото и здрав да е човека. Към момента са намерени вещи и материали", съобщи Янев пред медиите. Акцията по търсене на пилота продължава. В неизвестност още е и "черната кутия".

"Изпълнявал е задача по светеща цел – стандартна процедура е, нещо се е объркало и се е наложила допълнителна маневра. Той е поразил целта, докладвал е и малко след това е изгубена връзка. Майор Терзиев е отличен пилот 1-ви клас, досега не е имал никакви забележки. Поради недофинансиране от години пилотите ни летят на санитарен минимум, надявам се да не е това причината", заяви Стефан Янев.
Две работни групи работят съвместно, за да бъдат установени всички детайли за инцидента. Включена е специализирана техника и водолазни групи, в операцията може да се включват и чуждестранни военни.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени