Янев: На кого вися на врата, кого ще потопя... Нека не влизаме в законите на физиката

Служебният премиер заяви, че би могъл да бъде премиер на редовен кабинет, но не на всяка цена

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: DC News
Служебният премиер Стефан Янев не даде конкретен отговор дали ще поиска оставката на здравния министър Стойчо Кацаров заради спора дали Кацаров е бил хоспитализиран в "Пирогов" през януари. Вчера здравният министър повтори, че хоспитализацията му е била фалшива. Според Янев засега няма яснота за пълната информация около случая:
 
"Предполагам, че гледните точки трябва да се видят и да се преценят, но вие се поставете на мястото на министър Кацаров - когато имате един доклад от НЗОК, в който се казва, че болница е злоупотребила с над 1 милион обществени средства - влезте в неговите обувки и вижте какво е неговото решение".
 
Служебният премиер не каза и дума за лъжите на Стойчо Кацаров, за доносите срещу "Пирогов" и работещите там, който са основани изключително на неистини. Твърденията в този доклад на НЗОК бяха опровергани точка по точка от съсловието, а пироговци поискаха и оставката на шефа на НЗОК заедно с тази на Кацаров. Янев може би не знае, защото обикновено сектата на зелените чорапи е в пълно неведение за случилото се в страната преди да бъде инсталирана на власт, но който е влязъл в сблъсък с българските лекари, хаир не е видял. И с журналистите - също. 

Хунтата на Радев направи и двете. Нито дума от Янев не чухме за гигантските скандали, които заливат страната и нацията и водят до разделение, невиждано през последните 32 години. Не случайно лидерът на ГЕРБ каза, че Румен Радев е основен разединител на нацията, а служебното правителство е изцяло направено по негови шев и кройка. 

Стефан Янев бе помолен да коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, казани по-рано на брифинг в централата на партията, че служебният премиер "виси на врата на президента Румен Радев и ще го потопи", премиерът каза:
 
"Не искам да влизам в такъв детайлен анализ, защото не съм чул за какво става въпрос. На кого вися на врата, кого ще потопя и т.н. Нека не влизаме в такава тематика, която е свързана със законите на физиката и някои други закони". 
 
По-късно Янев заяви пред bTV, че би могъл да бъде премиер на редовен кабинет, но не на всяка цена. Той уточни, че до момента с него такива разговори не са водени.
 
 
"Ако бъде отправена такава покана тя трябва да е на база приоритети, визии, програма и коалиция, която да излъчи правителство", допълни Янев. Като най-важни приоритети той смята реформата на съдебната система, подпомагане на бизнеса и продължаване на социалните програми. Попитан, какво би казал на своя наследник, Янев отговори: "Ще му кажа, че има много неотложни проблеми за решаване, като е нужна воля, сила и подкрепа от партиите и парламента".
 
На въпрос за шефа на НАП Спецов, Янев отново се плъзна по познатите опорки, че нямало нищо доказано за него, което е скандално заявление сао по себе си. Доказано е, че Спецов е продал фирма на "професионален длъжник". Само този факт е достатъчен, за да изхвърчи като коркова тапа. Как изобщо е възможно начело на НАП да е човек, който продава фирмата си на "сламен човек", който е специализиран в това, за да гърми като бушон. И това не се приема за проблем от хунтата на зелените чорапи.
 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени