Жълт код за опасни жеги в половин България, температурите достигат 40 градуса

От утре температурите ще са над 40 градуса на места

Температурите се покачват до 40 градуса
Температурите се покачват до 40 градуса Източник: Zonanews

Жълт код за опасно високи температури в половин България днес. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология, живакът ще скочи над 35 градуса в 16 области у нас. Опасно горещото време ще продължи до понеделник, но и през другата седмица термометрите ще се качват над 35 градуса.

 

От утре температурите ще са над 40 градуса на места. Температури от 40-42 градуса не сме имали скоро. Прословутото лято на 2012 г. ще остане в аналите на климатологията – много дълго и топло. Сега ще бъде горещо, а в следобедните часове – много горещо. Това ще продължи почти две седмици, уточни проф. Георги Рачев по bTV. 

 

От 13 до 18 ч. не трябва да се излиза и задължително да се пие много вода, посъветва той. Край морето обаче максималните температури няма да надхвърлят 36 градуса. Слънцето ще бъде силно и трябва да се стои на сянка, особено от 13 до 17 ч., категоричен бе проф. Рачев. 

Още от "България"

Убиецът от "Соло" е имал политическа протекция, твърди бащата на Кирил Въжаров

Тодоров получи доживотната си присъда от ВКС на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното убийство на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в линейката на път за болница

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени