Изгоненият от школата на КГБ заради пиянство и заразяване с трипер Иван Гарелов стана съветник на Тошко Йорданов в медийната комисия

Тошко Йорданов беше награден със специална награда за журналистика от агент "Талев" (Иван Гарелов) и Георги Лозанов, син на архитект Лозан Лозанов, автор на издигнатия приживе паметник на диктатора Живков

Тошко Йорданов и Иван Гарелов
Тошко Йорданов и Иван Гарелов Източник: Zonanews
От два дни Иван Гарелов е съветник в парламентарната Комисия по медии и култура, чийто председател е Тошко Йорданов от ИТН., съобщава "24 часа". Точно тези двата трябва да се занимават с медии и култура в тази страна, в която всичко е наопаки, а племето е петимно само в това да се избавя от истинските си таланти, докато дава възможност за реванш на посредствеността и упадъчността. Да, точно така, тези двамата са като тенджера и похлупак, като д.пе и г.щи!  Да, точно тези двамата са сублимат на дъното в медиите и културата - единият нереализиран кадрови офицер от ДС, изгонен от школата на КГБ за пиянство и заразяване с трипер, а другият - специалист по заплахите срещу журналисти. Заплахи с членовредителство, "колене на пиленца", псуване на журналистки и т.н. 
 
Но нека покажем цялата им срамна история поред, за да видят българите какви екземпляри са набутали в Народното събрание и да не се чудят защо като експресен асансьор се свличаме рязко надолу във всичко. 112-то място ли? Това е само началото.
 
Иван Гарелов е изгонен от школата на КГБ, защото се е заразил с трипер
Иван Гарелов е изгонен от школата на КГБ, защото се е заразил с трипер
Източник: Zonanews
Кой е Иван Гарелов, неслучилият се кадрови офицер от ПГУ-ДС и след това агент на ДС с псевдоним "Талев". Апропо, Тошко Йорданов каза в края на декември миналата година, когато външният министър Теодора Генчовска назначи пак дърти ченгета за свои съветници и шефове на кабинета в МВнР, че "съветници от Държавна сигурност във Външно няма да има"! Но, явно това, което не е позволено на пъдаря, е позволено на "царя" - Тошко с "Оня прякор" си назначи едно от най-противните ченгета от ДС за съветник. Но нека да продължим с историята на агент "Талев":
 
"Преди да бъде превербуван като ОРОН, Иван Гарелов е бил кадрови офицер от I-во Управление ДС (така се е казвало ПГУ-ДС тогава), откъдето е уволнен. Защо е уволнен ли? На 19 декември 1967 г. младши лейтенант Иван Гарелов е назначен за служител на I-во Управление ДС. На 1 септември 1968 г. е изпратен в разузнавателната школа на КГБ. Ето какво пише в предложението за дисциплинарното му уволнение: "В школата мл. Лейтенант Гарелов ... е тръгнал по хлъзгавия път на пиянството, моралната разпуснатост и недисциплинираността. Влизал е в недостойни пререкания със съветските другари, напускал е без разрешение района на школата, а при връзките си с жени проявявал такова лекомислие, че допуснал да бъде заразен от венерическа болест трипер"!
 
Предложението за уволнение на Иван Гарелов
Предложението за уволнение на Иван Гарелов Източник: Zonanews
Предложението за уволнение на Иван Гарелов`
Предложението за уволнение на Иван ГареловИзточник: Zonanews
Ето какво пише в рапорт полк. Паско Маринов Тодоров, старши на спецкурс "Б"- гр. Москва до началника на I-во Управление ДС:
 
"Др. Началник, във връзка с поведението на слушателя Иван Гарелов донасям: в началото на септември м.г., след напиване в кафе "Лира", гр. Москва, същия си е загубил личния паспорт... Въпреки дадените обещания Гарелов и след това на няколко пъти се напива. Характерното за него е това, че много бързо се опива и в такова състояние не може да контролира действията си...В средата на април ми стана известно, че Гарелов е заболял от венерическа болест. При проверката се установи, че е болен от трипер и му се провежда лечение...Освен това, в поликлиниката на КГБ, където е бил на преглед, е съобщил на лекаря само името на жената, с която е имал полова връзка, без да даде други данни за нея". 

Рапорт на полк. Паско Тодоров за пиянските оргии на Гарелов в Москва
Рапорт на полк. Паско Тодоров за пиянските оргии на Гарелов в Москва Източник: Zonanews
Заради заразяването с венерическа болест и алкохолните залитания Иван Гарелов е наказан. На 29 април 1969 г. шефът на Първо главно предлага младши лейтенантът да бъде отзован от школата в СССР и уволнен дисциплинарно от органите на МВР. Две седмици по-късно, на 14 май, министърът на вътрешните работи на НРБ ген.-лейтенант Ангел Солаков издава заповед за уволнението на пияницата.

Заповедта за наказание и уволнение на Иван Гарелов от ДС
Заповедта за наказание и уволнение на Иван Гарелов от ДС Източник: Zonanews

Заповедта №3950 от 14 май 1969 г. гласи, че заради "грубо нарушаване на военната дисциплина и морално-битова разпуснатост ОТЗОВАВАМ от разузнавателната школа на КГБ в СССР мл. лейтенант Иван Стефанов Гарелов, разузнавач VI степен в I управление на ДС и на основание чл. 18, буква "в" от Закона за всеобщата военна служба в НРБ го УВОЛНЯВАМ по разпореждане, считано от датата на завръщането му в страната".

Така безславно приключва шпионската кариера на журналиста Иван Гарелов. Но ДС службата му продължава под псевдонима "Талев". 

 
А сега да видим как се проявява на медийния терен лицето Тошко Йорданов:
1. Тошко Йорданов плаши с членовредителство Цицелков от NOVA: "Я, го пуснете тоя хубавец пак... Ако бяхме в Крумова България за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона", казва назидателно Йорданов.
 
 
Тошко Йорданов не за пръв път отправя заплахи или обиди към журналист.
 
Преди повече от година и половина той директно напсува в ефир варненската журналистка Веселина Томова, за което не понесе никакво наказание, а скоро след това беше награден със специална награда за журналистика от агент "Талев  (Иван Гарелов) и Георги Лозанов, син на архитект Лозан Лозанов, автор на издигнатия приживе паметник на диктатора Живков. Същият Георги Лозанов беше инициатор на гражданската акция "Чисти гласове" за отварянето на архивите на ДС в България и прочистването на медиите от сътрудници на репресивните тоталитарни служби. Но това беше преди 15-16 години, а днес Лозанов е редом до агент "Талев" и награаждава Тошко с медийна награда. Истински сюжет за гоблен, гоблен на двуличието, безпаметството и убеждението на типове като тези, че в тази страна всичко е възможно. 
 
Тошко Йорданов с медийна награда връчена от агент
Тошко Йорданов с медийна награда връчена от агент "Талев"- (Гарелов) и Георги Лозанов Източник: БТА
На 19 юли м.г., гост в предаването на зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов в партийната им телевизия 7/8 беше разследващият журналист от сайта "Бивол" Димитър Стоянов. Тошко Йорданов запита Стоянов относно пост на журналиста в неговия фейсбук профил, който гласи следното:
"Чух от едно "пиленце", че ако Борисов подкрепи кабинета на Слави сега, то и Слави ше подкрепи Борисов на президентските избори! Ако този слух е верен, това е пълна подмяна!".
 

 
Това не е слух, а хипотеза, обясни Димитър Стоянов. Тошко Йорданов веднага пусна в ход своя любим арсенал от африкански заплахи, заявявайки дословно следното:
"Значи, иди си питай пиленцето кой, кога, къде се е договарял. Ако това пиленце не ти отговори, значи това пиленце е за скубане и е време за пилешка супа. Аз съм расъл на село. Баба имаше една кокошка в двора и й режеше главата с една тесличка. Знам целия процес и мога да го направя. Аз нямам страх от това. В смисъл едно пиленце да стане на пилешка супа, немам грижи, разбираш ли? Така че това пиленце да не пее по този начин. Внимавай с пиленцата", коментира Йорданов.
 
 
 

Още от "Документи и архиви"

Честваме Съединението. Както винаги досега и преди 139 години Русия пак е била срещу България

Обединена България създава сериозна пречка към реализация на руските стратегически интереси за завземането на Цариград и Проливите. Това е основният мотив за руската враждебност спрямо Съединението

Прочетете повече прочетете повече

Преди 80 години Съветите обявяват война на България, обричат я на половин век човеконенавистнически тоталитарен комунис

Актът на обявяване на война е важен за Сталин, защото с него той слага ръка на Царство България. Подготовката и осъществяването на окупацията на страната ни е възложена и осъществена от маршал Жуков

Прочетете повече прочетете повече

Велики българи описват Русия като управлявана от "зверове и идиоти", а руснаците - като "най-див и най-варварски народ"

Христо Ботев, Захари Стоянов, Георги Раковски, Иван Вазов и Стефан Стамболов за враждебната руската политика срещу България и българите

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Поведението на Русия генерира нарастващи заплахи за глобалната сигурност, постоянен е стремежът й за подкопаване е

Като по-съществени резултати през 2023 г. при противодействието на рисковете и заплахите от дейността на чуждите специални служби от ДАНС отчитат пресичане на дейността на четирима руски и на двама беларуски граждани

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени