Делян Добрев към Кирил Петков: Ако Николай Павлов стане министър, вие ще лежите

Веднага след Добрев започна изказването на Николай Павлов, който разкри смразяващи факти за далаверите на правителството "Петков". 

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Zonanews

Ако Николай Павлов стане министър вие ще лежите. Това каза на Асен Василев и Кирил Петков депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Добрев обясни, че докато Бойко Рашков е бил министър, преписките срещу съпредседателите на "Продължаваме промяната" от ГЕРБ са били "прибрани в чекмедже".

 

"След идването на служебния министър нещата се задвижиха", заяви още Добрев.

 

"Препоръчвам ви да не атакувате Павлов, защото той е свидетел срещу вас. Ако стане министър, вие ще лежите", обяви Делян Добрев.

 

Веднага след Добрев започна изказването на Николай Павлов, който разкри смразяващи факти за далаверите на правителството "Петков". 

 

"Преди една година Кирил Петков и кръг от хора създадоха една гигантска лъжа - как ръководството на "Булгаргаз" и аз сме спрели азерския газ. Това беше тиражирано и извън пределите на страната, за да бъдат отстранен от длъжност. И да дойдат посредниците, които заграбиха стотици милиони левове на гърба на българския потребител", обяви Павлов от парламентарната трибуна.

 

"Сега те и техните политически покровители треперят, защото ще бъдат разобличени и ще им бъде потърсена сметка. Страх ги е. След нашето отстраняване "Булгаргаз" е натрупал 1.2 млрд. лева дългове", добави още той и обвини бившия премиер в огромни щети за българската икономиката.

 

"Г-н Кирил Петков, вие от тази трибуна на 4 май дадохте дума, че газопроводът ще бъде построен и България ще получава азерски газ в пълните му количества. Нито беше построен на 1 юли, нито България получаваше количествата. С този анекс вие не договорихте нито един киловатчас. Народът трябва да знае, че две трети, които ги получиха от Азербайджан, ги получиха на четири пъти по-висока цена, или това са 1 930 000 долара. Покачвайки цената, вие покачихте и банковата гаранция, което означава нови 100 млн. долара", обяви още Николай Петков.

 

Изказването му бе бурно аплодирано от парламентарната група на ГЕРБ. "Това, което чухме не е за ръкопляскане", отбеляза Йордан Цонев от ДПС, който ръководеше заседанието.

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени