Делян Добрев: Най-големият завод за производство на водород в Европа ще бъде изграден край Хасково

Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС откриха официално предизборната си кампания в Хасково

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: ПП ГЕРБ

Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС откриха официално предизборната си кампания в Хасково с водосвет в църквата "Свети Архангел Михаил". Водачът на листата и областен координатор на ГЕРБ Хасково Делян Добрев заяви, че коалицията тръгва към поредните парламентарни избори с увереността за победа. "Ние поемаме конкретни ангажименти и не се отказваме от нито един проект, който сме предвидили в региона. И тези идеи ще се случат, ако ГЕРБ участва в новото управление на страната, защото вече сме доказали, че работим и изпълняваме това, което сме обещали", подчерта Делян Добре.

 

Водосвет при откриването на кампанията
Водосвет при откриването на кампанията Източник: ПП ГЕРБ

Той съобщи, че най-големият завод за водород в Европа вероятно ще бъде изграден край Хасково. "До края на годината ще приключат преговорите с инвеститора и през следващата 2022 г. може да започне изграждането му", уточни водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково и бивш енергиен министър Делян Добрев.

 

"Имаме много идеи, които предстои да бъдат реализирани в града и областта, а инвестициите в икономическата зона на територията на бившето летище Узунджово са само една част от тях", каза Добрев. Той обяви, че целта е за обща инвестиция от 1 милиард лева на този терен. Бившето военно летище беше дадено на община Хасково от второто правителство на Бойко Борисов и след това Общинският съвет даде зелена светлина за Икономическа зона на летището.

 

"Производството на водород е върхова технология и се очаква заводът тук да бъде най-големият в Европа. Производството на водород в един момент ще замени природния газ като гориво и за разлика от газа, водородът е възобновяем източник", допълни водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

 

"Надяваме се победата ни да бъде по-сериозна от миналия път, защото това е важно за града и за хората. При наше участие в управлението Хасково ще има възможност да продължи да получава средства от Министерски съвет, за да реализира исканите от хората проекти", каза още Делян Добрев и припомни, че много улици и километри водопроводи бяха ремонтирани и подменени със финансовата помощ от държавния бюджет по време на управлението на ГЕРБ.

 

Още от "Икономика"

Министър Малинов: Изграждането на нови ядрени мощности е от стратегическо значение за енергийната сигурност на България

От Хюндай представиха опита и експертизата си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени