ДКК: Министър Везиева е била подведена от Караганева за фактите

Всяка точка от решението на СД на ДКК е подкрепена от съответните доказателства, които са предоставени на компетентните органи

Кирил Петков и Даниела Везиева
Кирил Петков и Даниела Везиева Източник: БНТ

"ДКК продължава да смята, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен директор е защитила интереса на дружеството и държавата, както и на министъра на икономиката в качеството му на принципал на ДКК". Това заявяват от ръководството на държавната компания във връзка с изявление на министър Даниела Везиева в защита на отстранената за редица скандални управленски действия Караганева.

 

"Всяка точка от решението на СД на ДКК е подкрепена от съответните доказателства - документи, договори, актове и др., които са предоставени на компетентните органи", напомнят от компанията.

 

"На базата на досегашната си съвместна работа с министър Везиева, ръководството на ДКК смята, че тя е принципна по отношение на извършени нарушения от който и да е член на съвета на директорите. Последният подобен пример е отстраняването на Анастас Гогов от съвета на директорите на ДКК, когато той стана участник в ПТП със служебен автомобил на ДКК в почивен ден", изтъкват от ДКК.

 

"Поради тази причина СД на ДКК вярва, че министър Везиева е била подведена от Караганева за фактите по настоящия случай“, заявяват от държавната компания. От ДКК изразяват готовност да покажат всички документи, свързани с регистрираните нарушения на Ваня Караганева.

Още от "Икономика"

Евродепутати от още три държави подкрепят българската идея за премахване на опашките по границите

Идеята на евродепутата Андрей Новаков е за въвеждане на общоевропейски стандарт от 1 минута за обработване на камионите по вътрешноевропейските граници

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени