"Лошата орисница" Мика Зайкова: Надявам се, че няма да ходим със свещи и фенерчета

Пари има, правителството да спести от издръжката си, каза още тя

Мика Зайкова
Мика Зайкова Източник: bTV

Надявам се, че правителството ще намери решение да помогне на общините, защото пари има. Надявам се, че няма да ходим със свещи и фенерчета. Това каза бившият депутат и председател на НС от ИТН Мика Зайкова по bTV.

 

Тя коментира информацията, че много градове в страната трябва да изключат уличното осветление и да разредят графика на градския транспорт заради високите сметки за ток. Като си спомним, че самата Зайкова нарече себе си "лоша орисница" на 45-то НС, не е изключено надеждата й да не ходим със свещи и фенерчета да не се сбъдне. Странно е, че не й беше зададен въпрос за ролята на нейната партия - Има такъв народ, от която тя стана два пъти народен представител и председател на НС - в това катастрофално положение. 

В крайна сметка, ИТН са част от управляващата (злодействащата) "Промяна". И наистина, десетки български общини усетиха тази "Промяна, милиони българи - също. И "Промяната" не екъм добро , атъкмо напротив - управляващата коалиция на ПП, БСП, ДБ и ИТН директно запраща България в 90-те години - с инфлацията, обедняването, престъпността, международната изолация и т.н. Истинско deja vu.

 

Инфлацията се бори по три начина – намаляване на лихвите, намаляване на бюджетните разходи и печатане на пари, но ние не можем, защото сме във валутен борд, опита се да направи коментар Зайкова като не обясни как ако можехме да печатаме пари, това би помогнало за справяне с инфлацията. След като е азбучна истина точно обратното - печатането на пари разпалва инфлацията.

 

И още - би било добре Зайкова да обясни как с извънмерните си бюджетни разходи правителството, в което участва и нейната партия демонстира, че "бори" инфлацията. Очевидно е, че с този бюджет правителството спомага за по-голяма инфлация и това беше потвърдено от Фискалния съвет вчера. 

Още от "Икономика"

"Газпром" с катастрофални резултати! Газовият монополист отчете рекодни загуби след спирането на газа за Европа

За да закърпят баланса на компанията, властите рязко увеличават тарифите за газ в Русия. От юли 2024 г. те ще бъдат увеличени с 11,2%, а от юли 2025 г. с още 8,2%. В резултат на това цените на газа за гражданите ще се повишат с 20% за две години и с 34% от началото на войната

Прочетете повече прочетете повече

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени