Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

Според Рая Каназирева министър Везиева не е добре информирана и ще промени мнението си, когато се запознае с документите

Рая Каназирева
Рая Каназирева Източник: Researchgate.net
Изпълнителният директор и член на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания Рая Каназирева ще сезира Европейската прокуратура за решенията, взети еднолично от Ваня Караганева в качеството ѝ на изпълнителен директор. Това съобщи самата Каназирева, след като от компанията дадоха възможност на журналисти да видят документите, подписани от Караганева.
 
"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в прокуратурата! Не знам вече кой да информирам, честно казано! Видях, че може да се информира и да се пусне до Лаура Кьовеши. Смятам тази папка да отиде и до Европейската прокуратура", заяви Каназирева, цитирана от БНР.
 
На 29 ноември в състав от трима членове Съвета на директорите освободи Ваня Караганева като изпълнителен директор на компанията, а това провокира острата реакция на Министерството на икономиката и министър Даниела Везиева от своя страна поиска оставките на тримата членове на Съвета, подписали решението.
 
Според Рая Каназирева министър Везиева не е добре информирана и ще промени мнението си, когато се запознае с документите.
 
Междувременно, както вече писахме, КПКОНПИ влезе в ДКК и започва проверка по всички действия и решения на Караганева като изпълнителен директор.

Още от "Икономика"

Междусистемната газова връзка България-Сърбия носи повече енергийна сигурност за целия регион, заяви премиерът Денков

IBS е в синергия с проектите за развитие на газовата инфраструктура в региона – терминали за втечнен газ, в т.ч. терминала в Александруполис, разширението на подземното газово хранилище "Чирен" и изграждането на нови и разширяването на съществуващи газопроводи

Прочетете повече прочетете повече

Евродепутати от още три държави подкрепят българската идея за премахване на опашките по границите

Идеята на евродепутата Андрей Новаков е за въвеждане на общоевропейски стандарт от 1 минута за обработване на камионите по вътрешноевропейските граници

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени