Отново отложиха връчването на наградите "Грами"

Причината е заради варианта на COVID-19 Омикрон

Отложиха шоуто за наградите Грами
Отложиха шоуто за наградите Грами Източник: Zonanews
Церемонията по връчване на музикалните награди "Грами" се отлага заради варианта на COVID-19 Омикрон. Събитието бе планирано да се състои на 31 януари в Лос Анджелис с публика и изпълнения на живо, но от Академията за звукозаписи заявиха, че са решили да отложат церемонията заради Омикрон, тъй като "провеждането на шоуто на 31 януари  крие твърде много рискове", съобщава БНР.
 
В началото на миналата година "Грами" бяха отложени поради опасения от  коронавируса. Шоуто беше преместено от края на януари за средата на март и се проведе с публика предимно от номинираните и техните гости в  Конгресния център и в близост до него в Лос Анджелис. Изпълненията  бяха предварително записани.
 
Тази година наградите бяха планирани да се върнат на традиционното си място и по традиционния си начин, но коронавирусът отново принуди организаторите да променят намеренията си.
 
Сега талантливият джаз клавирист Джон Батист е водещият претендент за отличията с 11 номинации в различни категории, включително Ар енд Би, джаз, американска и класическа музика, музикално видео.
 
След него с по 8 номинации са Джъстин Бийбър, Дожа Кет и H.E.R.
 
До момента не е определена нова дата за шоуто.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени