Супергрупата Intelligent Music Project и Рони Ромеро с песен за семейства с репродуктивни проблеми

Именно битката с демографската криза е една от каузите на създателя на Intelligent Music Project и автор на всички песни на групата д-р Милен Врабевски

Рони Ромеро
Рони Ромеро Източник: Intelligent Music Project

Българската супергрупа Intelligent Music Project, водена от своя основен вокалист Рони Ромеро (Rainbow), представи  видеоклипа  към песента "Listen",  която е част от последния албум на бандата - "The Creation". То е посветено на семействата с репродуктивни проблеми. Именно битката с демографската криза е една от каузите на създателя на Intelligent Music Project и автор на всички песни на групата д-р Милен Врабевски.

 

"Битката с демографската криза е едно от направленията, в които целенасочено инвестирам от много години. Около този проблем е необходимо активно ангажиране от държавата, но не само – прогресивното намаляване на населението е проблем на всички нас. С моята фондация се опитваме да поощряваме раждаемостта, а асистираната репродукция е един от начините за решаване на демографските проблеми на нацията. С клипа на "Listen" искаме да дадем повече гласност на тази тема, да привлечем още съмишленици в борбата за това да се раждат повече български деца."  – казва д-р Врабевски пред JAZZ FM Radio. С финансово подпомагане от страна на д-р Врабевски са родени 36 деца, разказа той в интервю по Джаз ФМ за представянето на албума The Creation.

 

The Creation на Intelligent Music Project – всеки от нас има силата да променя света. "Нашата роля е да сме полезни, градивни и съзидателни." – казва д-р Милен Врабевски. Във видеото участват някои от двойките, които д-р Врабевски подкрепя. Кадри от енергията, която музиката създава в студиото, се редуват с свещените мигове на радост от сбъдването и продължението с детето в и до себе си. Междувременно остава малко повече от месец до голямото турне на Intelligent Music Project, в което освен Рони Ромеро участие ще вземат още двама световноизвестни музиканти – Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath)и Карл Сентанс от Nazareth. Българската част от турнето на супергрупатаще се състои в края на май в Пловдив, Варна, Бургас и София, а билети може да закупите в мрежата на Eventim.

Още от "Култура"

Последни новини

Най-четени