За девети пореден път в България - "Нощ на театрите"

В "Нощта на театрите" от 22.00 ч. ще се играе "Човекът от Подолск"

"Нощ на театрите"
"Нощ на театрите" Източник: theatresnight.org
За девети пореден път България се включва в европейската инициатива "Нощ на театрите", която се провежда в още 10 държави на Стария континент. В 11 български града са планирани десетки събития. Част от тях ще са онлайн, а други - на живо. София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора и Благоевград са само част от градовете, където се организират десетки театрални събития, разказа пред БНР Мария Панайотова, един от организаторите на инициативата:
 
"Няма как да пропуснем малките почитатели на театралното изкуство, много силна детска програма от 10 сутринта нататък през целият ден. Има също обедни и следобедни съдържания и естествено най-много неща има от 7 часа вечерта нататък".
 
Ще има преки включвания от Чикаго, Лос Анжелис и Тулуза. Гости в студиото ще бъдат артистите Луиза Григорова-Макариев, Боряна Братоева, Весела Бабинова и Дарин Ангелов, както и балетистите Марта Петкова и Никола Хаджитанев. Режисьорите Галин Стоев и Явор Гърдев също ще се включат.   
 
Драматично-кукленият театър "Иван Радоев" в Плевен се присъединява към националната инициатива "Нощ на театрите". Зрителите могат да се насладят на четири от най-добрите постановки за малки и големи зрители. Тази вечер от 19 часа е представлението на "Опашката" , поставена от режисьора Явор Гърдев по романа на Захари Карабашлиев. Участват актьорите Владимир Карамазов, Надя Керанова, Михаил Билалов, Екатерина Стоянова, Бориса Сарафова, Красимира Кузманова .
 
В "Нощта на театрите" от 22.00 ч. ще се играе "Човекът от Подолск". Режисьор е Васил Василев, постановката е по творба на съвременния руски драматург Дмитрий Данилов.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени