Анализатор: Коалицията няма да се разпадне, президентът се държи неприлично

В София ПП-ДБ може би ще спечелят, но могат и да загубят зрелищно, изрази хипотеза преподавателят

Любомир Стефанов
Любомир Стефанов Източник: БГНЕС

Управляващата коалиция не е създадена да бъде взривявана. Не мисля, че ще се разпадне. Големият губещ би бил някой от другите претенденти, които искат да свалят ГЕРБ от власт на местно ниво.  Това коментира политологът и преподавател в НБУ Любомир Стефанов по БНР. Предстои поредна фаза на стиковане и изговаряне зад закрити врата на неща, които може би няма нужда да чуваме, каза още той за предстоящата лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ.  

 

В София ПП-ДБ може би ще спечелят, но могат и да загубят зрелищно, изрази хипотеза преподавателят. Той прогнозира, че ГЕРБ ще издигнат собствен кандидат за кмет на столицата, но ще чакат "почти до 12 без 2". 

 

Според Стефанов президентът Радев се държи като политически лидер на партия, но "като че ли му липсва куражът да се впусне директно в конкуренция със своите опоненти, а стои на завет, което е некоректно и неприлично".  

 

"Като имаш претенции, че изразяваш мнението на много, създаваш партия, набираш подкрепа и излизаш на избори да тестваш доколко всъщност си популярен, а не летиш на крилата на институционалния си рейтинг, коментира Стефанов. 

 

"Започнахме да виждаме рационалната роля на ДПС. Успяват там, с поведение и институционална култура, да дават пример. ДПС са необходими да балансират, да дадат нужния брой гласове или да дадат посока. Днес просто се вижда, че без ДПС не стават нещата", заяви полотологът Любомир Стефанов. 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени