Експерт: Русия вече стратегически загуби войната в Украйна

Логиката на изтощението не зависи от мирогледа. Това е въпрос на логистика, както през Втората световна война, подчертава военният експерт Маркус Койп

Руски военни
Руски военни Източник: Telegram

Военният експерт Маркус Койп, който преподава в Цюрих, заяви, че Русия вече стратегически е загубила войната в Украйна, съобщи Focus.de.

"Владимир Путин продължава войната, въпреки че всъщност трябваше да я прекрати още през есента на 2023 г.", каза той пред Kölnische Rundschau.

 

По думите му още тогава е станало ясно, че темпът на производство на Москва не може да се справи с темпа на изчерпване. "Логиката на изтощението не зависи от мирогледа. Това е въпрос на логистика, както през Втората световна война: който има по-висок индустриален потенциал в дългосрочен план и издържи по-дълго, печели", заяви Маркус Койп.

 

Коментарът му беше направен дни, след като Конгресът на САЩ одобри отпускането на $60 млрд. военна помощ на Киев след месеци на отлагане. Това ще даде глътка въздух на украинците, които страдат от критичен недостиг на боеприпаси в битката си срещу руския агресор.

Още от "Мнения и анализи"

Кремъл пее ядрената си песен - тактиката му става все по-изродена и коварна

Старата гвардия в Кремъл раздухва блъфа за използване на ядрено оръжие, а отговорниците за пропагандата влагат сили да изтощят и заблудят проверителите на факти и медийните организации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени