Емил Димитров: Капитан Андреево" е отвличане на вниманието. Някой решава да пренареди играчите на границата

Проблемът е, че имаш структура, която работи доста време и дори Европа не е намерила нарушения, и изведнъж решаваш да ги пренаредиш, казва той

Емил Димитров-Ревизоро
Емил Димитров-Ревизоро Източник: МС

"Капитан Андреево" е отвличане на вниманието - един проблем, който преди много години е трябвало да бъде решен, който е решен на 80%, трябва още 20 да се реши.

 

В един момент някой решава да пренареди играчите на границата и затова сега е цялото отвличане на вниманието", заяви в "Денят започва" Емил Димитров, председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата в 44-ото Народно събрание.

 

Според него би трябвало държавата да упражнява контрол, но навсякъде в Европа фирми упражняват този контрол, а държавата контролира тях.

 

"Проблемът е, че имаш структура, която работи доста време и дори Европа не е намерила нарушения в тях и изведнъж решаваш да ги пренаредиш.

 

А това, че ние сме граница на ЕС и влизат много стоки - това какъв документ ще издадеш и как ще ги допуснеш в Европа е важно. В крайна сметка се оказа, че има един пиар - за отвличане на вниманието", отбеляза Емил Димитров.

 

Той подчерта, че всяко правителство е заложник на митници, граници, данъчна администрация, случили се при предходното. Посочи, че не защитава фирмата, която е била и тази, която евентуално иска да встъпи. Според Емил Димитров работата може да се подобрява, но не на принципа "дайте да махна вас, за да дойда аз".

 

Емил Димитров каза, че има случаи на камиони, които са пристигали в Лондон без да са регистрирани там, а са минали през България, като много от тези случаи се разследват.

 

По думите му за последната година и половина в държавната администрация идват нови хора и уволняват старите и това става от политическите централи.

 

"В крайна сметка качествените хора напускат системата, чувстват се обидени и после не искат да се върнат", каза още Емил Димитров.

Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени