Евгений Дайнов, който никога не кляка на "комунистите": На мнозинството на промяната ще трябват 5-6 депутати от БСП

Много ще се учудя, ако крайните националисти влязат в парламента, коментира любимецът на Секретариата на ЦК на БКП

Дайнов, който никога не е клякал на комунистите
Дайнов, който никога не е клякал на комунистите Източник: Zonanews
Разликата между "Има такъв народ" и ГЕРБ ще бъде около 5%, смята  троцкистът  от село Миндя, Великотърновско Евгений Дайнов. В интервю за dir.bg той заявява, че се е хванал на бас и за друго – че под "Има такъв народ", като средни партии с разлика от 2%-3%, ще се съберат и ще направят едно "клъстърче" ГЕРБ, БСП и "Демократична България". "Това ще са средните партии с 2%-3% разлика. Под тях вече ще са ДПС и "Изправи се! Мутри вън!", пророкува троцкистът Дайнов, известен с това, че всичките му прогнози не се сбъдват. Той смята, че няма да има нови играчи от типа Жан Виденов и Васил Божков в 46-тия парламент. "Много ще се учудя, ако крайните националисти влязат в парламента", коментира любимецът на Секретариата на ЦК на БКП.
 
Сорос и Дайнов през 1998.jpg
Сорос и Дайнов през 1998 г.
Източник: Zonanews
Той смята, че "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" ще имат 110-115 депутата, т.е. ще им трябват 6-7 гласа, за да направят мнозинство.
 
"И тези гласове бих очаквал, макар, че разумни действия от Корнелия Нинова е винаги доста преувеличено, но бих очаквал, че Корнелия Нинова да каже: "Ще пазим поведение, ще участваме в промяната, няма да сме вече каквито бяхме преди", и ще даде 6-7 гласа от нейната парламентарна група. И така да се създаде парламентарно правителство, подкрепяно с няколко гласа от БСП. Тук презумцията е, че Корнелия Нинова ще мисли разумно, което общо взето не се случва често", коментира "политологът" от Миндя, който иначе твърди, че никога не клякал на комунистите
 
Той дава оценка 5 "на релси" на служебния кабинет – "освен няколко министри, които ми се виждат доста вяли и беззъби, в основата си това правителство показва какво трябва да прави следващото", казва троцкистът от Миндя.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени