Георги Кадиев заговори за коалиция с "Демократична България" и "Мутрите" на Манолова

Това е пример за недопустимо лъгане на избирателите

Георги Кадиев
Георги Кадиев Източник: Zonanews

Патовата ситуация, която се очертава около възможността за сформиране на редовно правителство извяде наяве онова, което често описваме като "задкулисие". Нещо повече - днешното предложение на Георги Кадиев, който влезе като депутат от 27 МИР Стара Загора от коалицията около БСП, освети недопустими варианти на политическа похот.

 

Предложението на Кадиев, който преди години беше изгонен със скандал от БСП, който се кле, че няма да се върне за едното депутатско място там отново, съдържа рядък цинизъм. Той предложи ни повече, ни по-малко БСП да направи правителство с "Демократична българия" и "Мутрите" на Манолова. Дори само фактът, че това се пръква в нечия глава като възможност е достатъчен, за да може всеки непредубеден човек да си направи съответните изводи - за политическия морал, за срамното чифтосване на уж леви и десни, за БКП, от чийто "шинел" са произлезли повечето днешни партии и политици, за недопустимото лъгане на избирателя. Защото какво друго, ако не брутална лъжа и измама на избирателя е това предложение!

 

На практика Кадиев казва на своите избиратели, че те са дотам, докато бъде избран в НС и всякакви приказки за леви ценности, леви идеи, леви политики и т.н. са въздух, който даже не е под налягане. И обратно, самото очакване, че от ДБ могат да ти откликнат е вече силно дезавуиращо и за т.н. "разградска десница" в ДБ.

 

Ето какво написа Кадиев във Фейсбук:

"Според мен, към днешна дата, единственият начин да няма нови избори е правителство с третия мандат. Единственият начин е това да е споделен мандат на Коалиция "БСП за България", ДБ и ИСМВ. Няма значение кой формално е получателят на мандата - получава се заедно, целите се формулират заедно, правителството се предлага заедно, гласове в подкрепа се търсят заедно. Всъщност просто ще свършим това, което ИТН трябваше да свърши. Заедност и равностойно партньорство е ключово. Може да не се харесваме, но това е без значение. Не ни ли казахте точно това на изборите?".

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени