Любомир Стефанов: След много атаки ГЕРБ запази позиция, а Борисов изпълва със съдържание различни образи

При ПП още няма изявени местни лидери, които да сплотяват ядра, убеден е той

Любомир Стефанов
Любомир Стефанов Източник: БГНЕС

"След много атаки ГЕРБ успя да запази позиция. Бойко Борисов изпълва със съдържание различни образи. Има и разочаровани, разбира се. При ПП - там все още няма изявени местни лидери, които да сплотяват ядра, за да се получават централизирани структури. След като минат няколко избори, ще може да се види през константни маркери как се движи подкрепата за ПП". Това каза пред БНР политологът и университетски преподавател Любомир Стефанов.


Според него парламентът трябва да назначи бързо с много прозрачна и ясна процедура и с легитимен дебат всички изтекли и изтичащи назначения в органите и в институциите на държавното управление. И нов ВСС да избере нов главен прокурор.

 

"Интересът на ГЕРБ е да действат реформата в съдебната система да произведе независима съдебна власт, която ще има момент на политически контрол. Това е заложено имплицитно в баланса между трите власти - законодателна, изпълнителна и съдебна. Една съдебна власт, която наистина си върши работата, би била удобна на всички. Една контролирана съдебна власт, когато реши да се еманципира, виждаме докъде може да стигне с някакви налудничави крайности", коментира политологът

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени