Първан Симеонов: България си причини от нищо нещо

При ясна политическа Воля, при готова чернова за правителство, България отива към нови избори, коментира той

Първан Симеонов
Първан Симеонов Източник: NOVA
"България си причини от нищо нещо. Имаше ясен протест, ясно мнозинство за промяна. ГЕРБ приключи един цял етап от историята. Имаше готов прототип какво правителство да се създаде – служебното го показа, беше харесано, произведе разни звезди като Кирил Петков и накрая някак си партиите на протеста се скараха", коментира в ефира на NOVA Първан Симеонов.
 
По думите това, което се случва в момента, е абсурдно, защото "при ясна политическа Воля, при готова чернова за правителство, България отива към нови избори".
 
"На всичкото отгоре има опити тези избори да не са 2 в 1, т.е. ще трябва да обясним на народа, че трябва да ходи два или три пъти на избори с обяснението, че машините не могат. Според мен те ще могат. Идеята им беше да направят нещата по-лесни, а не да е по-трудно. Ако сега някой се яви и обясни на хората, че заради машините трябва да ходят да гласуват два пъти, ме е страх какви резултати и каква активност ще има на тези избори", каза още Симеонов. 
 
И допълни: "Някои партии се надяват да има правителство, но има партии, които са наясно, че вече се върви към избори и казват, че ще направят всичко възможно, само и само да не е тяхна вината".

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени