Първан Симеонов: Да сложиш премиер от НДСВ е политическо самоубийство

Това е правителство, което гледа да се хареса на Америка, добави той

Първан Симеонов
Първан Симеонов

Да те бъзикат, че си римейк на НДСВ и ГЕРБ, и ти да сложиш премиер от НДСВ, е политическо самоубийство. Ако има нови избори утре, партията на Слави Трифонов е надолу. Това е обезвредена бомба, вместо да избухне тази бомба, тя гръмна преждевременно. Все още имат шанс да седнат да преговарят, защото това е поръчката от народа. Обратното ще означава провал в по-лесната фаза, те по-трудното направиха", каза за БНТ Първан Симеонов от "Галъп".

 

"На 12-ия час някъде партиите на протеста се скараха. Едва ли самият Борисов е очаквал такъв подарък. Той вероятно седи с пуканки в скута и гледа", добави той. Според него се е получила очевидна ревност от страна на "Демократична България", че не участва в правителство на Трифонов. Ревност, че той е измислил една доста добра прозападна, проатлантическа рецепта.

 

"Правителството му е правено по западняшки правила. Това е правителство, което гледа да се хареса на Америка. Трифонов вероятно си мисли, че е постъпил честно, защото е спечелил изборите и е поел отговорност, нещо, което се очаква, както разбира той политиката: едни млади и неопетнени хора, в шоуто така мислят, че като сложиш правилните хора на правилните места и ще стане правилното нещо. В политиката не е така, но те така разсъждават, което е наивно красиво", коментира още Първан Симеонов.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени