Първан Симеонов: Лозан Панов играе за проф. Герджиков

Репликата "фалшив герой" към Румен Радев е малко пресилена, смята той

Първан Симеонов
Първан Симеонов Източник: NOVA NEWS

"Лозан Панов се стреми да се разграничи от основните кандидати, за да покаже, че има смисъл да се гласува и за него, но репликата "фалшив герой" към Румен Радев е малко пресилена. Без да иска Панов играе за проф. Герджиков", каза  социологът Първан Симеонов.

 

Лозан Панов, който получи подкрепата на "Демократична България" нарече президента Румен Радев фалшив герой. В същото време настоящият държавен глава констатира, че всеки проблем, свързан със служебното правителство, се пренася върху президентската кампания.

 

"Румен Радев влиза с много добри шансове в тези избори, но проблем ще има за него в евентуален втори тур, но кондицията му е много добра. Възможно да се стигне до победа за него още на първи тур и той трябва да се стреми към това", като остави впечатление, че опитва да се шегува неуместно. 

 

Да очакваш победа на Радев на първи тур означава, че или силно си мотивиран от някого да говориш подобни нелепости, или пък си загубил елементарно ниво на здрав смисъл. А здравият смисъл представлява проверено емпирично знание, което в случая с Радев е безпощадно - подкрепата за него е на исторически минимум и е вече под 50 %. Елементарният прочит на което означава, че повече от половината избиратели не са готови да го подкрепят. 

 

Как се твърди в такъв случай, че Радев имал шансове да бъде избран на първи тур и то при наличие на кандидати, които ще оберат гласове от онази широка периферия, която преди пет години гласува за него - това наистина е реторичен въпрос. 

Още от "Мнения и анализи"

Водещи новини

Калин Стоянов: Лицето Тенчо Тенев е бил редовен гост на вечеринките на Рашков. Там е получавал инструкции срещу мен

Питам се, дали ако се бях поддал на натиск и го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, както настояваха други високопоставени хора, сега щеше ли толкова откровено да внушава неистини по мой адрес, заявява вътрешният министър

Последни новини

Най-четени