Петьо Блъсков: Слави Трифонов е политически евнух

Петьо Блъсков не вижда проблем да има нови избори

Петьо Блъсков
Петьо Блъсков Източник: Zonanews
Най-учудващото в цялата тази история е сериозността, принудената сериозност, с която вече 3,4,5 дни се коментира Слави Трифонов и неговият цирк. Той е циркаджия, той не може да направи нищо друго. Това каза в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS главният редактор на вестник "Труд" Петьо Блъсков. 
 
Според него анализите трябва да се насочат към този изборен резултат, който показва, че 650 000 души, половината от които не знаят какво е било преди 1989 г. и са живяли само с чалгата на Слави, са отишли да гласуват без изобщо да помислят какво предлага този човек. 
 
 "Неговият референдум спечели публиката с една-единствена точка - да намали субсидията на политиците. И понеже българите ги мразят, гласуваха да им намалят субсидията на 1 лев. Донякъде и за межоритарния вот. Трифонов е един смешко", добави Блъсков. 
 
Според него няма какво да се анализира, защото лидерът на "Има такъв народ" не може да произведе политика. "Виждаме само едно - че този човек е един политически евнух, той не може да произведе политика, не може да произведе политически фигури", категорично заяви той.
 
Главният редактор на "Труд" вижда в смяната на проектокабинета именно политическо "евнухство" и зависимост, а новият списък ще бъде образец на клиентелизма.
 
Петьо Блъсков не вижда проблем да има нови избори, защото не бива да се прави правителство на всяка цена, а хората не излизат да гласуват, защото нищо не им се предлага като програма и политики.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени