Психиатърът Любомир Канов: Интересна страна е България, след като в нея за мъдреци се смятат Мика Зайкова, Пиргова, Баева, Райчев и Волгин

Вместо да бъде пенсионирани и увековечени в един музей и кампус на преподавателите по "научен комунизъм"

Д-р Любомир Канов
Д-р Любомир Канов

Д-р Любомир Канов, психиатър
Фейсбук

Интересна страна е България. За обладател на стопанска и политическа мъдрост се счита Мика Зайкова, която при други обстоятелства би трябвало да бъде единствено цитирана като пример за лоша боя за коса. Професор, преподавател на студенти по политически науки е Пиргова, която заедно с историчката Баева, би следвало да бъде пенсионирана и увековечена в един музей и кампус на преподавателите по "научен комунизъм”, с централна обединителна фигура МОЧА.
Непрекъснато присъства в екрана синът на капиталистът от школата на бившите чекисти, станали от милиционери - милионери Василев. Също Василев. С тъмно-черните си тъжни очи, без зеници, той обучава всекидневно зле образованата част на телевизионната публика от всички телевизии в опорките на утрешната партия — янев -радев- манолова- копейкин ( с възможна добавка вездесъщият Бабикян), която ще търси спасението на многострадалния български народ с помощта на благодетеля Путин.
Буботят Райчев, Червен Колю, полубратът на Станишев Асланов, плеяда от политически обфускатори и криптични пропагандатори, които обаче направо изглеждат като стожери на обективността, сравнени с бледоликият Волгин.
Как се извършва подборът на лицата и говорещите глави за участия в основният възпитател и осведомител на народа, който е телевизионният екран, за сметка на липсващата достоверна информация и отсъствието на истински образовани умове и говорители на истината? Защо анализът на действителността се оставя предимно на такива хора вече три десетилетия?
Това остава неразгадаема тайна, поне за мен.
Но пък обяснява фактът, че 30 % от българите любят Путин, доскоро са били даже 60%, смятат тази война за справедлива, а руснаците за жертви, а искат също вън от ЕС и НАТО, защото американците са ни заробили, а Владимир ще ни освободи.
Впрочем, биха дошли с Шпагин в ръка да защитават МОЧА, ако някой му посегне. В старите складове на БНА сигурно ще се намерят все още, скрити някъде зад противогазите.

Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени