Шаламанов: Налице е ясна позиция в Европа, че не може да се допусне Русия да спечели войната, което означава консолидация

Социалният антрополог Харалан Александров от своя страна коментира, че не е трябвало да се бърза с оставката на кабинета

Велизар Шаламанов
Велизар Шаламанов Източник: Kazanlak.com

"Виждам все по-ясна позиция в Европа, че не може да се допусне Русия да спечели войната, което означава консолидация на всички страни". Това мнение изрази в ефира на NOVA Велизар Шаламанов, бивш министър на отбраната.
 
Според него сигналите за политическата ситуация в България демонстрират, че предстоят сериозни преговори и двете страни в тях искат да заемат по-сериозни позиции.

 

"Важно и спешно е да има МС, защото само при наличие на МС ще има парламент, който може да реши въпроса с регулаторите и съдебната система. Първият въпрос, който трябва да бъде решен, е, как ще изглежда Министерски съвет", поясни специалистът.

 

По думите му преди подаването на оставката правителството е трябвало да направи публичен отчет точка по точка, за това, какво е изпълнено. Шаламанов смята, че позициите на ГЕРБ се засилват и ПП-ДБ трябва по-сериозно да се фокусират върху преговорите.

 

Социалният антрополог Харалан Александров от своя страна коментира, че не е трябвало да се бърза с оставката на кабинета. "Връщаме се в изходната точка на конфликта. Разговорът за прокуратурата е битка за властта. Нужно е съгласие за основните принципи между партиите, които предстои да водят преговори по между си", уточни той.

 

Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев изрази мнение, че ПП-ДБ са започнали да се опияняват от властта.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени