Велизар Шаламанов: Ротация ще има и тя ще е базирана на писмено съгласие по основните приоритети

Според политолога Стойчо Стойчев заложените искания за управление са неизпълними

Велизар Шаламанов
Велизар Шаламанов Източник: БГНЕС

Бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов прогнозира по NOVA, че ротация ще има и тя ще бъде базирана на писмено съгласие по основните приоритети.

 

"Хубавото на този документ е, че има ясни приоритети в сферата на разузнавателната общност, на външната политика, на електронното управление и цифровата трансформация, съдебната реформа", заяви Шаламанов по повод предложения от ПП-ДБ меморандум.

 

Според политолога Стойчо Стойчев заложените искания за управление са неизпълними. "50 на 50 разделение в регулаторните комисии няма как да стане, при положение че същите тези хора в Конституцията записаха, че регулаторите се избират с 2/3 мнозинство в Народното събрание", заяви Стойчев.

 

По думите на Шаламанов Мария Габриел се справя отлично като външен министър и по темата за поста ще се стигне най-лесно до съгласие.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени