Близо 200 абитуриенти бяха изпратени тържествено от кмета на Асеновград

Зрелостниците поеха по своя път

Абитуриенти, заедно с кмета на Асеновград д-р Христо Грудев
Абитуриенти, заедно с кмета на Асеновград д-р Христо Грудев Източник: Община Асеновград

 Близо 200 абитуриенти бяха изпратени тържествено от кмета на Асеновград д-р Христо Грудев. Той им пожела да сбъдват мечтите си и да постигат целите си, независимо от трудностите, които ще срещнат по своя път. Д-р Грудев поздрави лично всеки един от зрелостниците и му връчи папирус с послание.

 

"Скъпи приятелю,
Ето, че дойде така чаканият момент, когато ще чуеш последния училищен звънец. Ще благодариш на любимите учители и приятели за годините, прекарани заедно и ще поемеш по своя път. Днес е твоят бал – твоят красив и незабравим празник! Стотици абитуриенти ще огласят Асеновград със смях и песни и ще озарят града ни с красота и младост.
В този прекрасен миг ти отваряш вратата за нови светове и за неизвестни предизвикателства. Ще учиш и работиш. Ще пътуваш и обичаш. Ще опознаеш нови места и ще заспиваш под чужди звезди. Но накъдето и да поемеш, с когото и да те срещне Негово Величество Животът, не забравяй никога откъде си тръгнал. Бъди продължение на древната история на нашия град. Носи в сърцето си онзи асеновградски дух, с който ще побеждаваш.
Тук е всичко, което ти дава здрави корени и те е направило такъв, какъвто си днес. Тук е домът ти, семейството, училището, приятелите. Тук вечерникът всяка вечер ще нашепва името ти и ще ти дава крила да полетиш към мечтите си. Бъди здрав, стъпвай уверено, обединявай воля и енергия за добри дела. И обичай! Тогава и Вселената ще се усмихне и ще ти отвърне с любов. Нека нашата положителна енергия и благословия днес да бъдат твоята щастлива орис!
На добър час!"

 

Тази вечер кметът на Асеновград ще поздрави и изпрати 27 абитуриенти, а утре – още 77.

*Албум със снимки от тържествения ритуал по изпращането на първите 3 училища ще откриете ТУК.

Още от "Образование и религия"

Последни новини

Най-четени