Математическата гимназия във Враца е с нова компютърна лаборатория

Ремонтът и оборудването на новия кабинет са дарение от Иво Евгениев – предприемач и бивш възпитаник на гимназията

Математическата гимназия във Враца е с нова компютърна лаборатория
Математическата гимназия във Враца е с нова компютърна лаборатория Източник: Община Враца

Възпитаниците на ППМГ "Акад. Иван Ценов" ще се обучават в съвременна високотехнологична среда, благодарение на новоизградената компютърна лаборатория.  Ремонтът и оборудването на новия кабинет са дарение от Иво Евгениев – предприемач и бивш възпитаник на гимназията. Иво Евгениев бе категоричен, че основната цел на инвестицията е да създаде подходяща среда за учениците, в която всеки от тях да развие способностите си. 

 

Дарителят Иво Евгениев
Дарителят Иво Евгениев Източник: Община Враца

Заместник-кметът Александър Владимиров призова възпитаниците на гимназията да не се отказват пред трудностите. "Хора като г-н Евгениев са пример за нашето общество. Истински успешен човек е този, който допринася за развитието на нашия общ дом. Вярвам, че след време, голяма част от вас ще се завърнат в родния си град и ще участват активно в неговата положителна промяна", добави Владимиров.


Директорът на учебното заведение Татяна Василева благодари за реализираната инвестиция и изрази увереност, че тя ще спомогне за по-добрата подготовка на учениците. На събитието присъстваха още: председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов, секретарят на местната администрация Нина Дакева, началникът на РУО-Враца Лорета Колева, общественици и представители на училищното настоятелство.

Още от "Образование и религия"

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени