Доставиха предсрочно 14 нови електробуса в Плевен

В момента се извършва монтаж на зарядните станции – 6 на новото тролейбусно депо, а останалите – на терена на старото депо, срокът е три месеца

Плевен с нови 14 електробуса
Плевен с нови 14 електробуса Източник: БНР
В Плевен предсрочно са доставени новите 14 електробуса. По европейския проект са осигурени и 14 зарядни станции.
 
Проектът се реализира от Община Плевен в партньорство с общинското дружество "Тролейбусен транспорт" по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020". Напълно климатизираните електробуси разполагат с 32 седящи и 27 правостоящи места и обособена зона за майки с колички и трудноподвижни хора, съобщава БНР. Достъпът до тях е улеснен благодарение на механична рампа и система за накланяне.
 
В момента се извършва монтаж на зарядните станции – 6 на новото тролейбусно депо, а останалите – на терена на старото депо, срокът е три месеца.
 
"От пролетта 14-те зарядни станции ще бъдат вече напълно готови за експлоатация и зареждане на 14-те електробуса. Вече след решение на общинския съвет какви евентуално нови дестинации, курсове, линии ще бъдат въведени в пълна, стопроцентова експлоатация", заяви кметът Георг Спартански .
 
До завършване на дейността и определяне на линиите на електробусите, те ще бъдат включени в обслужването на тролейбусните маршрути в града.

 

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени