Асен Василев: Говорил съм с Крум Зарков от БСП и Мика Зайкова от ИТН

Асен Василев каза, че не вижда проблем в наличието на офшорки, стига те да са декларирани

Асен Василев
Асен Василев Източник: NOVA NEWS
Не мисля, че е нужно да се дава санкция от централното ръководство, за да се водят разговори с нас. Последно съм се срещал с Крум Зарков от БСП и Мика Зайкова от "Има такъв народ", разкри в ефира на NOVA NEWS Асен Василев от ПП "Продължаваме Промяната".
 
Така той отговори на въпрос на водещия във връзка с твърденията на Слави Трифонов от ИТН и Корнелия Нинова и ИБ на БСП, че не е имало разговори на ПП "ПП" с ИТН и БСП. 
 
Асен Василев каза, че Кирил Петков се е отказал от канадското си гражданство преди да стане минстър. Василев се позова на "един от най-големите конституционалисти" в България - Михаил Екимджиев - което е абсурдно, защото Екимджиев не е никакъв конституционалист. 
 
Екимджиев е обикновен адвокат, който гравитира от години около т.н. "умни и красиви" и често заема абсурдни от юридическа гледна точка тези, за което е бил нееднократно разобличаван. 
 
Ако бях на мястото на Кирил Петков и аз щях да подпиша декларация по същия начин, без капчица свян изтърси в ефир бившият финансов министър с неестествено ококорени винаги очи. 
 
Според него цените с електроенергията са се появили още през юни и се опита да оправдае първото служебно правителство на Радев, че било взело поредица от мерки. Мерките, които той изброи бяха три - да с еускори ремонта на ПАВЕЦ "Чаира", да се променят няколко от регулативните правила, като и да се ускори газовата връзка с Гърция. Нищо от тези три неща не е било свършено. 
 
Според Василев е трябвало да се сменят бордовете на енергийните дружества, за да се случат те, с което се разкри като привърженик на политиката на "изчегъртването", която всъщност създава проблеми, а не ги решава. 
 
Той каза, че минималната заплата трябва да бъде свързана със средната работна заплата. По същия начин трябвало да се оформят и осигурителните нива. 
 
Асен Василев каза, че не вижда проблем в наличието на офшорки, стига те да са декларирани. 
 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени