Асен Василев посочи при какви условия може да се подпише коалиционно споразумение

Преди това България трябва да има независими съд, регулатори и прокуратура

Асен Василев
Асен Василев Източник: Пресцентър на МС

Коалиция ще има, когато България има независими съд, регулатори и прокуратура. Това каза финансовият министър Асен Василев пред журналисти, цитиран от БТА.

 

По думите му до коалиционното споразумение има още много работа да се свърши и затова сега управляващите трябва да се концентрират около подписването на принципно споразумение, което да гарантира избора на независими състави на регулаторите и път за реформиране на съдебната система и прокуратурата.

 

Според него едва след това може да започне разговорът за министерския състав на правителството след ротацията. В последните дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на няколко пъти поиска партията му да има по-силно представителство сред министрите след ротацията.

 

"Изборът е на ГЕРБ дали да приемат този подход, или да се отиде на предсрочни избори", каза още Василев.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени