Атанас Атанасов скандално: Готови сме на коалиция с БСП

В същото време наглостта му стигна дотам, че да опише себе си като "антикомунист по произход и по убеждение"

Атанас Атанасов
Атанас Атанасов Източник: NOVA
Много е важно след следващите избори кои ще са първите две политически сили, които ще имат право да получат мандат за съставяне на правителство. И на тази база да обсъждаме като конструкция, като персонален състав правителство. Да видим от кои гласове ще има нужда - това, което се очертава на този етап е ГЕРБ и ДПС да имат между 90 и 100 народни представители. Останалите политически сили в НС ще имаме около 140 и 150 народни представители. Тогава трябва да преценим каква конфигурация трябва да има. Има в БСП големи професионалисти - Янаки Стоилов например. Затова не изключваме коалиция с БСП". Това скандално признание направи в предаването "Събуди се" по NOVA бившия любим прокурор на Градския и Областния комитети на БКП в Разград, а днес лидер на криптокомунистическата секта ДСБ Атанас Атанасов. 
 
Той си позволи дори да опише себе си като "антикомунист по произход и по убеждение". Това е изключителна наглост, след като Zonanews преди няколко месеца публикува съсипващи за Атанас Атанасов документи от ДА-Разград от 1988-89 г., когато той е бил прокурор в града и е ръководел репресивната политика на прокуратурата по време на т.н. "възродителен процес".
 
Атанасов каза още, че те от ДБ и ДСБ нямало да допуснат хора от ДС в бъдещото правителство, но не обясни защо, когато беше директор на Национална служба "Сигурност", всичките му заместници бяха бивши кадрови служители от Държавна сигурност.

Управляват ни военни хора в момента - президентът, неговото правителство начело също с военен. В конкретната ситуация те действаха като в казармата - да вдигнеш войската по тревога, без да я предупредиш. Мерки - да, но трябваше по-широко обществено обсъждане, коментира председателят на ДСБ. 
 
"Къде бяха лятото, къде бяха есента. Този протест н ахората идва от тази изненада. Аз имам две малки деца, ходят на училище. Вечерта разбрахме, че на другия ден трябва да са си в къщи - как се организира това", риторично попита той. 
 
Ние призовахме Радев да свика КСНС - парламент и той може да се свика, ако се налага. Да бяха се сетили преди един месец да го свикат то Консултативен съвет по национална сигурност. Г-н президента е в избори, неговото служебно правителство внимава да не му нанесе вреда, каза Атанасов. 
 
Атанасов се разграничи от искането на Елисавета Белобрадова от ДБ Стойчо Кацаров да подаде оставка и заяви, че отдавна познава Стойчо Кацаров (Кацаров е един от учредителите и активните функционери на ДСБ, бел. ред). 
 
"Сигурен съм, че Кацаров отдавна ги предлага тези мерки. Но пак казвам, спирам се на военните, които ни управляват, действаха като при военна тревога, изненадаха ни", добави Атанасов.
 
На въпрос как би коментирал искането на неговата оставка от организацията на ДСБ в 24 МИР и искането на оставки от общинския съветник от ДБ в СОС Методи Лалов, Атанас Атанасов заяви, че няма да коментира кухнята на ДСБ.
 
Атана Атанасов отново отказа да кометира кого биха подкрепили на втори тур. "Защо ме измъчвате сега, като не е ясно кой ще е отиде н автори тур! Не обичам да давам съвети и акъл на хора, които са достатъчно интелигентни", гънеше се председателят на ДСБ. 
 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени