"Български патриоти" инициират национална подписка за забрана на ДПС

Според тях ДПС показва, че е антибългарска, противоконституционна, етническа партия

Българските патриоти-ВМРО, Воля и НФСБ
Българските патриоти-ВМРО, Воля и НФСБ Източник: Българските патриоти

"Български патриоти" инициират национална подписка за забрана на ПП "Движение за права и свободи" – ДПС, съобщиха от коалицията. 

 

Ето и пълния текст на съобщението:

Ние, "БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ", считаме, че с политическата си дейност и изявите на политическото си ръководство партия ДПС показва, че е антибългарска, противоконституционна, етническа партия. Приканваме всички българи да се включат в инициираната подписка, която ще бъде внесена в прокуратурата на Република България, с искане за иницииране на производство по реда на Глава пета от Закона за политическите партии относно прекратяване на Политическа партия "Движение за права и свободи" на основание чл. 40, ал. 1, т. 2 от ЗПП.

 

Всеки пълнолетен българин може да се подпише в подписката, като бланките за събиране на подписи могат да се изтеглят от интернет страниците на ВМРО -  Българско национално движение, "Воля" и НФСБ, както и във всички клубове на партиите в страната. Също така ще бъдат направени пунктове за събиране на подписи – постоянни и мобилни – във всички населени места в България. Събраните подписи могат да бъдат предавани по места в партийните клубове на политическите партии или да бъдат изпращани по пощата на адрес: 1000 София, ул. "Пиротска" 5, ет. 5.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ призовават всички български политически партии и организации да подкрепят тази инициатива и да се включат в събирането на подписите за прекратяването на ДПС!

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени